Toni Benages i Gallard

Dibuixant, pintor, il·lustrador, profe, programador de festivals, de tot i força…

Currículum

 

Docència:

Profesor de còmic a l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo de Badalona. He donat classes de dibuix i conferències sobre còmic a diversos instituts i centres. He organitzat el taller “La narrativa gràfica com a art seqüencial” a l’Espai Betúlia de Badalona i tallers de còmic, fanzines i storyboards a l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo de Badalona; el 1995 destaquem la classe magistral de doctorat sobre el Cyberpunk a la facultat de Belles Arts de la UB. He impartit tallers de “Còmic i solidaritat” organitzats per la Fundació Solidaritat UB i Masterclass sobre il·lustració i cartellisme al Cibernàrium de Barcelona.

Còmic:

El 2005 surt al mercat l’àlbum de còmics “Con las manos en los bolsillos” (Edicions de Ponent) amb guió de Pablo Herranz. Mensualment publico la tira còmica de la revista “Scifiworld”. El 2012 publico la novel·la gràfica “Total Wars” (Scifiworld). He treballat realitzant còmics per a la revista satírica “El Clímaco”, els acudits setmanals del “Línia Badalona” i el còmic semanal “Siniamon” per al diari “Ara”, que actualment es publica dins de la revista de còmics “Xiulit”. El 2013 creem amb un grup de diferents artistes el fanzine “la Cripta” del qual s’han publicat quatre números. El 2015 col·laboro amb l’àlbum solidari “25 d’abril 2015 – Népal – La BD se mobilise(Editions Place Du Sablon) i publico l’àlbum “Les extraordinàries aventures de Francesc Pujols” (Editorial Males Herbes) amb guió de Sebastià Roig. 2016 entinto l’àlbum “The long andwinding road”, de Rubén Pellejero i Christopher (Kennes Editions) i comença, també amb guió de Sebastià Roig, la serie juvenil “Hora Zero”, per la revista “Petit Sàpiens” (GrupCultura03). 2017 publico els àlbums “Josep Palau i Fabre – La joia de viure” amb guió de Julià Guillamon (Editorial Males Herbes) i “Narcís Monturiol i les pedres del infern” amb guió de Sebastià Roig (Editorial Males Herbes). El 2018 publico l’àlbum “La mesura de la Terra” amb guió de Xavier Berenguer (Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya). El 2019 publicaLlibre de caballeriesamb guió de Julià Guillamon(Editorial Empúries).

Il·lustració:

Treballo per a diverses editorials d’arreu (Editorial Males Herbes, Cruïlla, Vicens Vives, Barcanova, Edebé, McGraw-Hill, Elseiver, libros del Asteroide…), el 2014 publico el llibre “Descobreix amb en Badamoni” juntament amb Marta Anaïs i amb guió de Lluís Gea. El 2017 il·lustro el llibre Kung Fu Girls de Domingo Lopez i Jorge Endirno. En el programa “Una mà de contes”, TV3, he fet les il·lustracions del conte “Rinxols d’Or”.

Exposicions:

Des del 1994 realitzo diverses exposicions de dibuix, còmic i pintura, tant individuals com col·lectives arreu de Catalunya, l’Estat Espanyol, Andorra, Rumania, Suïssa, França, Portugal…

Cinema:

Sóc programador del “Filmets Badalona Film Festival” i director del “Cryptshow Festival”, he realitzat cartells per diversos festivals de cinema (“La Boca del lobo Short Film Festival”, “SHOTS”, “Cryptshow”…), he fet diversos cartells de cinema independent i he treballat fent els dibuixos dels documentals “La mesura de la terra” i “Gaia” per a l’Institut Cartogràfic de Catalunya.

Altres:

Guanyador en el Patrim95 del la Universitat de Barcelona (1995). Guanyador del Creació Jove Mercè’98 d’Arts Aplicades (1998). Accèssit del concurs Raima (2002). Responsable de la idea original i disseny artístic de l’espectacle “SPECULUM el mirall del temps”, acte central de Badalona Capital de la Cultura Catalana 2010. Guionista i col·laborador del programa de la Xarxa de TV’s locals sobre el còmic “This is not another freaky tv show“. Comissari de l’exposició d’originals de còmic “Rubén Pellejero, la cal·ligrafia de la llum” a la sala Espai Betúlia de Badalona (2012). Disseny visual de l’espectacle de ballet “Alícia al País de les Meravelles” de l’Escola de Dansa Maria Yudes (2015). Concerts dibuixats amb els grups de música The Llamps i Noise in a Zoo al Festival Internacional del Disc i la Bande Desinée de Perpinyà (2018-2019). Concert dibuixat amb Ivette Nadal i Pascal Comelade al festival Les 3 Jours de Laroque de Laroque des Alberes (2019). Dissenyo l’escenari del concert del Gamper Fet (2019).

Mai dibuixis res que puguis copiar, mai copiïs res que puguis calcar, mai calquis res que puguis retallar i enganxar.
Wallace Wood

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies